mc header

Bodaanpassingen op Doel-CPA

Twee jaar geleden was ik op zoek naar een programma waarmee banners eenvoudig gemaakt konden worden.
Marc
bodaanpassingen

Inhoud

Doel-CPA kan een handige biedstrategie zijn wanneer je je CPA in de smiezen hebt, en er veel historische data wordt gegenereerd. Toch zie ik veel fouten terugkomen in vele accounts met betrekking tot bodaanpassingen op apparaat e.d. Vandaar een artikel.

Doel-CPA

Doel-CPA is een biedstrategie van Google Ads waarmee je Google autonoom op basis van jouw CPA kunt laten bieden op klikken. Het kan vrij effectief zijn mits er genoeg historie is. Het kan ook handig zijn als je een hoge doel-CPA hebt. Met lage doel-CPA’s wordt het lastig

Bodaanpassingen

Zoals je wellicht weet kun je binnen Google Ads bodaanpassingen doen op basis van mobiel, desktop, locatie, demografie, onderwerpen etc. Google biedt in dat geval een % meer of minder op basis van eerdergenoemde aspecten. Vrij handig voor wanneer je ziet dat bijvoorbeeld vrouwen tussen de 50-60 beter converteren dan mannen in Leeuwarden.

Maar deze regels gelden niet voor Doel-CPA biedstrategieën….

Een veelgemaakte fout die ik tegen kom is dat bodaanpassingen wel worden gedaan bij Doel-CPA biedstrategieën. De Google Ads-specialist weet dan niet dat er andere dingen gelden bij deze biedstrategie. Wanneer je namelijk bodaanpassingen maakt bij een Doel CPA, zeg je eigenlijk tegen Google dat de conversie méér mag kosten. Een bodaanpassing betekent dan een aanpassing van de CPA die je dient te behalen. Dus stel, je doet 20% meer op mobiel bieden, dan zeg je bij Doel-CPA dat de CPA 20% hoger mag liggen op mobiel!

Let dus goed op, dit kan veel campagnes negatief beïnvloeden. Hulp nodig? Vraag me gerust!

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!