mc header

Experimenten toepassen in Google Ads

Marc
Opzetten_Experimenten

Inhoud

Een goed middel om het effect van je huidige campagnes tegenover een nieuwe opzet te testen, is door het inzetten van Google Ads Experimenten. Binnen Experimenten kun je zelf een A/B-groep creëren. Ideaal dus voor als je niet van je oude settings af wilt, maar wel benieuwd bent wat er nog meer in het vat zit bij een andere set-up. Hoe je dat doet? Lees het in dit artikel.

Het opzetten van een A/B-test

1. Uiteraard navigeer je eerst naar Google Ads. Hierbinnen vind je aan de linkerkant de optie “Concepten & Experimenten”. Klik daarop.
2. Vervolgens klik je op “Nieuw concept”. Selecteer een campagne waarvoor je een A/B-test wilt opzetten.
3. Geef je A/B-test een naam en klik op opslaan.
4. Vervolgens kun je vrijwel alles aanpassen binnen deze “B-variant”. Pas bijvoorbeeld eens de biedstrategie aan, of klikprijzen.
5. Done. Klik bovenin op “Toepassen” en je bent klaar om te gaan. Mijn advies is wel om minstens twee weken (bij veel data) te testen. Idealiter een maand.

Wanneer zou je het inzetten?

Je kunt bijvoorbeeld experimenten inzetten wanneer je wilt weten of je CPA-biedstrategie werkt (bij minimaal 30 conversies). Maar ook klikprijzen, advertenties, advertentieplanningen en instellingen per apparaat kunnen worden getest. En dat maakt dit aspect van Google Ads zo interessant om in te zetten. Let wel, het experiment heeft binnen Google Ads twee weken nodig om te leren, en vervolgens twee weken om daadwerkelijk te testen. Geef het dus ook zeker even de tijd.

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!