mc header

Ken jij de vijfde Ads Match Type Modifier al?

Marc
vijfdeadstypemodifer

Inhoud

Alle Google Ads-specialisten weten dat er eigenlijk vier Match Type Modifiers bestaan in Google Ads. 

Korte recap

Allereerst heb je Broad Type Modifiers / Exacte zoekwoorden. Denk aan [advocaat]. Dus er wordt enkel op het woord Advocaat geadverteerd.

Ten tweede heb je Woordgroepen. Bijvoorbeeld “advocaat”. Je zult dan ook meteen op “advocaat nodig” gaan adverteren.

Dan heb je Brede Zoekwoorden. Advocaat. Je zult door deze manier van zoekwoorden importeren gaan adverteren op alles wat maar te maken heeft met Advocaat.

Ten vierde heb je nog Gemodificeerde zoekwoorden: +advocaat +rotterdam. Deze woorden moeten in dat geval terugkomen in een zoekopdracht maar de volgorde maakt niet uit.

Maar wat is dan die vijfde Match Type?

Hij is vrij verborgen. En wordt eigenlijk ook niet uitgelegd door Google zelf.

Stel, je hebt een reisorganisatie die enkel vanaf Groningen naar Amsterdam rijdt en niet andersom. Dan zou je enkel willen kunnen adverteren op “Bus Groningen Amsterdam”. Of “Groningen Amsterdam Bus”. Maar ook op alle gerelateerde termen, zolang het maar van Groningen naar Amsterdam is. Wat Google Ads automatisch doet, is de volgorde veranderen. Je zult dan ook automatisch gaan adverteren op Bus Amsterdam Groningen. Heel irritant. En je kunt niet op een phrase als “Groningen naar Amsterdam” + bus, adverteren. Je mag combinaties van Match Types niet gebruiken.

Daar is gelukkig een handigheidje voor: de vijfde Match Type!

Deze vijfde heet “Phrase Match Modifier” en stelt je in staat om bepaalde volgordes in zoektermen verplicht te stellen. Bijvoorbeeld:

+groningen.naar.amsterdam +bus

In bovenstaand geval is het verplicht dat de volgorde “Groningen naar Amsterdam” wordt gehanteerd. Handig he? Het enige dat je hoeft te doen is een “.” toe te voegen tussen de woorden die in deze volgorde moeten staan.

Een ander voorbeeld.

Car Charger For Sale.

Wanneer je overal + voor gaat zetten, dus +car +charger +for+ sale, zal Google de meest vreemde combinaties maken. Maak je er een exact match van, zal Google alleen adverteren op Car Charger For Sale. Ook prima, maar wellicht wil je ook de verschillende types chargers meenemen, dus iPhone, Samsung e.d. Dan is het handig om car & charger sowieso aan elkaar te koppelen, maar het Google wel mogelijk te maken dat er een woord tussen “car charger” en “for sale” komt te staan. Dat doe je door de volgende phrase in te voeren:

+car.charger +for.sale

Je zult dan ook gaan adverteren op “Car Charger iPhone for Sale”. Of “Car Charger Samsung xperia 10 for Sale”.

Tof he?

Deze modifier heeft geen impact op de kwaliteitsscore, van wat ik heb gezien uit mijn onderzoeken.

Wat mij tevens is opgevallen is dat met de Phrase Match Modifier, Google veel specifieker adverteert. Geen irrelevante zoektermen meer die er plots bij worden gepakt. Iets wat zelfs nog wel eens bij Exact gebeurt.

Ga jij het gebruiken?

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!