mc header

KPI’s in Google Ads

Twee jaar geleden was ik op zoek naar een programma waarmee banners eenvoudig gemaakt konden worden.
Marc
kpi_google_ads

Inhoud

Eigenlijk sinds het begin van mijn Google Ads-“carrière” hoorde ik mensen praten over KPI’s. “We moeten meer leads!”, “We moeten meer whitepaper downloads!”. Natuurlijk belangrijk, maar je wilt ook kleinere doelen opstellen. En weet je wel zeker dat je Ads-setup bijdraagt aan deze KPI’s? Belangrijk om dus vooraf al KPI’s op te stellen zodat een heel Ads-account gebaseerd kan worden op KPI’s. KPI’s bepalen je strategie. In dit artikel enkele tips over welke KPI’s je kunt inzetten.

Wat zijn PPC KPI’s?

KPI’s zijn statistieken die het succes van een campagne bepalen. Je kunt gebaseerd hierop bepalen of je het als Ads-marketeer goed doet bij een bepaalde klant (of voor je eigen business). Het helpt je begrijpen wat je moet veranderen om aan je doelen te voldoen.

Bijvoorbeeld, je wilt veel inschrijvingen krijgen voor je online webinar over PPC. Je hoofd KPI zou dan moeten zijn om een hoog aantal registraties te krijgen. Je zou het dan eigenlijk ook nog SMART moeten maken. Dus: “Ik wil 50 registraties per week op mijn webinar”.

Waarom KPI’s?

Zonder doelen kun je niet het succes bepalen. Je kunt je campagnes niet een richting opsturen. Stel je bijvoorbeeld voor, het hoofddoel is inschrijvingen voor een webinar verzamelen. Maar je krijgt juist veel downloads van een whitepaper op desbetreffende site. Lijkt allemaal heel leuk, maar het draagt niet bij aan het uiteindelijke doel. De cijfers laten dan vertekende dingen zien. Zonder KPI’s kun je geen waarde leveren aan je klant of baas.

4 KPI-tips

1 – Ga met je klant zitten. Bespreek wat zijn of haar hoofddoelen zijn en zet dit om naar een ultiem KPI-doel. Maak duidelijk dat dit een langetermijndoel is en dit dus niet meteen te behalen valt.
2 – Bepaal een KPI die maandelijks behaald moet worden. Bijvoorbeeld “50 leads per maand”.
3 – Creeer subKPI’s. Dus welke subdoelen dragen bij aan de maandelijkse KPI? Voor 50 leads heb je bijvoorbeeld 500 bezoekers nodig.
4. Houd alles bij. Bijvoorbeeld in een Spreadsheets-document dat maandelijks wordt geüpdatet.

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!