mc header

Tijd besparen met de CONCATENATE en SPLIT functies in Spreadsheets

Marc
splitconcatenate

Inhoud

Jarenlang ben ik bezig geweest met het handmatig toevoegen en splitsen van data. Oeps. Totdat ik er een aantal weken geleden op werd gewezen dat je dit ook geautomatiseerd kunt doen met twee handige EXCEL (of Spreadsheets) functies: Concatenate en Split.

Concatenate

Allereerst Concatenate. Met de functie Concatenate kun je waarden uit meerdere tabellen bundelen. Ideaal bijvoorbeeld wanneer jij een grote aanpassing maakt binnen Google Ads (of the Ads Editor) en je bepaalde waarden wil samenvoegen. Bijvoorbeeld je wilt een titel samenvoegen met een aantal waarden om zo tot een beschrijving te komen van een advertentie. De functie om dit in te zetten met Excel en Spreadsheets is als volgt:

=CONCATENATE(CEL1:CEL2)Of CEL3 etc. Selecteer hier jouw cellen.

Wil je er nog tekst tussen zetten, of een spatie, dan kun je onderstaande formule gebruiken.

=CONCATENATE(A2 & “tekst” & “ “ & B3)Handig hé?

En vervolgens kun je de formule kopiëren naar alle gewenste rijen en je hebt meteen een geautomatiseerde set aan gecombineerde waarden! Dit gaat je tijd besparen.
Split

Dan het tegenovergestelde, Split. Met Split haal je juist waarden uit elkaar. Vrij handig voor wanneer je bijvoorbeeld een stukje tekst hebt staan in honderden advertentieteksten en je dit absoluut niet handmatig wil doen. Dat hoeft gelukkig ook niet!

Split voer je op de volgende manier uit.

=SPLIT(CEL1;”woord”;)

En “woord” in deze kan ook een cel zijn zoals ik hieronder in het voorbeeld heb gedaan.Je hebt ook nog een handige optie dat je bepaalde letters kunt verwijderen. De formule ziet er dan zo uit:

=SPLIT(A5;D5)

Dus zonder de puntkomma op het einde.

Dit kun je vervolgens weer toepassen op al jouw advertentieteksten, of titels of wat je dan ook maar wilt splitsen. Hulp nodig? Stuur mij even een berichtje.

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!