Wat is Beaver Builder?
Beaver Builder is een WordPress thema (en plugin) waarmee je zelf websites kunt draggen en droppen. Wil je een header daar, dan sleep je hem daar gewoon heen. Simple as that. Het is een vrij uitgebreide (betaalde) tool waarmee je de mooiste websites kunt maken. Ander voordeel, er zijn ook standaard templates die je als basis kunt nemen. Vanuit hier bouw je eigenlijk binnen een uurtje je gehele website. Enthousiast? Laten we de verschillende elementen even bij langs gaan.
Functionaliteiten
Websites bouwen
Allereerst kun je met het thema en plugin (koop altijd de combinatie voor volledige vrijheid) websites zo maken als je zelf wilt. Begin met een lege pagina en sleep de modules naar de website omgeving. Ja, ook deze website is er mee gemaakt.

Bij iedere kolom en/of module kun je diverse aspecten aanpassen. Denk aan padding, typografie, breedte, hoogte, kleur van de tekst, achtergrondkleur, hover, randen, margins en nog veel meer. Alles wat je voorheen in CSS – of met een externe programmeur – moest doen, kan nu met de hand.
Modules
Een website bouwen kan natuurlijk niet zonder specifieke modules. En Beaver Builder heeft er veel.
Allereerst kun je de normale kopjes “Headings” en tekst “Tekst Editor” toevoegen. Dit zijn gewoon HTML-editors waarmee je eenvoudig tekst en kopjes kan toevoegen aan de website. Vrij basic maar het heeft wel alles wat je nodig hebt.
Ook voorziet Beaver Builder je van de echte HTML-code injector en kun je Video’s & Audio op de pagina zetten. Handig als je bijvoorbeeld een Youtube video wilt embedden. Je hebt niet die hele code meer nodig van Youtube maar enkel de link. Beaver Builder doet het voor je.
Dan heb je ook nog de zogenaamde Seperators. Hiermee kun je een lijn of afscheiding creëren op je pagina. Goed voor de rust. Foto’s kun je ook toevoegen. Dit kun je ook weer doen via een upload vanaf je computer.
Dan enkele andere fancy modules, de Content Slider als eerst. Dit is een soort Slideshow met daarin een combinatie van tekst en een afbeelding. Allen weer in te richten naar wens. Zelf ben ik niet zo’n fan van sliders maar Beaver Builder biedt de optie dus wel.
Ook kun je een Gallery aanmaken met meerdere foto’s, icoontjes toevoegen via Icons en Google Maps integreren op je website. Daarnaast kun je Testimonials toevoegen. Ook een handige feature! Je kunt er dan ook voor kiezen om er effecten aan mee te geven of niet.
Dan, hebben we natuurlijk ook nog de Buttons, Call Outs en Contactformulieren. Allen ook in te richten zoals je zelf wilt. Je kunt er ook voor kiezen om een Contact Form 7 formulier toe te voegen.
Qua layout opties bevat Beaver Builder ook nog Accordions. Handig om veel – onnodige? – content te verbergen op je website. Zo houd je je pagina toch overzichtelijk ondanks de grote hoeveelheid tekst.
Een andere leuke module zijn de Pricing Tables van Beaver Builder. Creëer eenvoudig je Pricing Tables. Iets wat ik altijd wel lastig vond. Nu in een paar seconden voltooid.
Tot slot kun je ook nog Countdowns en Number Counters toevoegen. Voor dat extra stukje schaarste dat je wilt creeren. Tevens kun je met een enkele drag & drop ervoor zorgen dat de laatste blogposts worden getoond op je website. Deze kun je ook sorteren. Eigenlijk zoals ook op deze website het geval is!
En dan zijn we er eigenlijk nog lang niet. Je kunt ook modules van andere thema’s of plugins importeren. De mogelijkheden zijn enorm.
Rows
Volgend onderdeel van de bouwer van Beaver Builder: Rows. Hiermee kun je een indeling creëren voor je pagina. Selecteer bijvoorbeeld 1 kolom, of 2, of 3, of 4. Het is maar net hoe jij wilt dat je website opgebouwd moet worden. Je kunt ook werken met linker- of rechter sidebars.
Bekijk hier de premium-versie van Beaver Builder.
Templates
Volgend onderdeel Wil je niet zoveel moeite doen om een toffe website zelf op te bouwen, kun je er ook voor kiezen om gewoon een template van Beaver Builder zelf te gebruiken. En er zijn vele. Ik denk dat Beaver Builder er wel 50 klaar heeft staan voor je. Kant-en-klare landingspagina’s, maar ook hele websites. Klik simpelweg op een template en je hebt eentje klaar staan. Doe wat aanpassingen en je hebt gewoon een website!

Saved
Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde vaste elementen op te slaan. Stel dat je heel veel werkt hebt gestopt in een Pricing Table, zoals ik hier op Serptools, dan wil je dat niet constant opnieuw hoeven aan te maken. Met Saved hoeft dat ook niet. Sleep je opgeslagen module simpelweg naar je website en je bent al klaar. Easy.
Voor bureau’s
Dat Beaver Builder enorm uitgebreid is mag duidelijk zijn. Maar het gaat nog verder met de mooie details. Als je een bureau bent of hebt – bijvoorbeeld een webbureau of marketingbureau – kun je er ook voor kiezen om Beaver Builder white label in te zetten. Je kunt er dus ook je eigen verdienmodel van maken. In dit geval zal het Beaver Builder logo volledig verdwijnen uit het thema en kun je deze vervangen voor die van jouw eigen bedrijf. Ook kun je klanten in dit geval zelf templates geven waar ze mee kunnen werken. Je herkent het vast wel namelijk dat klanten goed zijn in het “verkeerd” aanpassen van hun website. Nou, met dit element van Beaver Builder hoeft dat niet meer.
Bekijk alle overige features hier
Support
De support van Beaver Builder heb ik meermaals gebruikt en vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat ze redelijk snel reageren. Bij mij ging het om een terugbetaling van een klant die zelf geen geld had overgemaakt. Beaver Builder stortte toen dat bedrag snel terug op mijn rekening zonder verdere vragen.
Prijzen
Beaver Builder werkt op basis van een abonnementsmodel. Prijzen hieronder zijn op basis van een jaarlijkse betaling.
