mc header

Tijd besparen met de SEO-checks van Checkbot

Tijd besparen met de SEO-checks van Checkbot. In dit artikel leg ik je uit waarom ik zo enthousiast ben over deze tool.
Marc
checkbot

Laat ik eens tijd vrijmaken voor een Chrome-plugin, dacht ik. En wat een tijd bespaarde ik er eigenlijk mee. Checkbot luidt de naam. In dit artikel leg ik je uit waarom ik zo enthousiast ben over deze tool, wat de kosten zijn en waarom je het als SEO-marketeer zou moeten installeren.

Inhoud

Wat is Checkbot?

Checkbot is een Chrome-plugin waarmee je snel een website kunt scannen op cruciale SEO-fouten. Denk hierbij aan meta descripties die niet zijn ingevuld, titels die dubbel zijn, thin content pagina’s, afbeeldingen die niet zijn voorzien van een naam en nog veel meer. Het is een handige tool waarmee je veel tijd kunt besparen. Die manuele checks van een website hoeven nauwelijks meer dankzij Checkbot!

Functionaliteiten

Met Checkbot kun je dus je website op SEO-aspecten checken. Hieronder een selectie van de aspecten.

Controle op SEO

Allereerst controleert Checkbot de pagina’s op Page Titles, de lengte daarvan en of ze uniek zijn. Hieronder een screenshot van de situatie voor de optimalisatie van SERPTools.nl.

Je krijgt dus meteen een handig overzicht te zien van waar het mis gaat op je website.

Hetzelfde geldt voor topics als Page Headings (H1, H2, H3 etc), Descriptions. Duplicate content en Page Content is ook een interessant aspect waarnaar wordt gekeken binnen de plugin. Binnen een oogopslag zie je of je dubbele content op de website hebt staan. Vrij handig. Onder het kopje Page Content vind je ook informatie over oningevulde ALT-texts, plugins die teveel ruimte in beslag nemen en in hoeverre de website aansluit bij de eisen op mobiel.

Ook qua technische SEO-aspecten als Code Validation, Links, de Robots.txt, Redirects en URL-structuur laat Checkbot geen steken vallen. Nice!

Controle op Snelheid

Checkbot controleert ook voor je of je website snel is en zo niet, waarom niet. Het controleert op best wel geavanceerde technieken waarvoor je meestal een specialist in moet schakelen. Denk aan compressie van afbeeldingen of pagina’s, minificatie, compressie van afbeeldingen, CSS en HTML die nauwelijks worden gebruikt of slordig zijn ingezet. Ook interne link redirects worden gevonden!

Controle op Veiligheid

Tot slot scant Checkbot ook de veiligheid van de opgegeven website. Zo wordt er een check gedaan of HTTPS aanwezig is en of de links hier goed op zijn toegepast. Maar ook XSS protection, clickjack protection en MIME types worden gecontroleerd. Klinkt dit als algebra maar wil je wel je SEO optimaliseren? Dan is deze tool echt handig voor jou.

PDF-reports

In de betaalde versie kun je ook je SEO-rapportage meteen uitdraaien als PDF. Zo kun je je klant (of je directeur of wie dan ook) meteen een PDF-overzicht tonen met alle SEO-fouten. Dit zal je een hoop tijd besparen, althans, in het verleden deed ik alle checks manueel en duurde het toch wel een aantal uurtjes voordat ik mijn eigen PDF in elkaar had gezet. Checkbot doet dit dus voor je. Je kunt deze ook voorzien van je eigen huisstijl.

Bekijk alle overige features hier

Prijzen

Checkbot werkt op basis van een abonnementsmodel. Prijzen hieronder zijn maandelijks op basis van een jaarlijkse betaling. Je kunt ook per maand betalen.

Bereken jouw prijzen

Conclusie

Ik denk dat je aan de toon van mijzelf in dit artikel al wel hebt gemerkt dat ik lyrisch ben over Checkbot. Het bespaart tijd (love tijdsbesparende tools), het is goed (de SEO-punten kloppen ook daadwerkelijk met de realiteit, het zijn geen verzonnen ‘fouten’) en het is goedkoop. De tool bespaart je zo 2 á 3 uur per website-scan. Dat is toch wel die 10 EUR per maand waard?

Probeer hier Checkbot!

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!