mc header

Grammarly. Foutloze Engelse teksten schrijven. REVIEW.

REVIEW: Wil je tijd besparen en goed uit de bus komen op het Engelse vlak, dan is Grammarly echt iets voor jou.
Marc
grammerly

Het schrijven van teksten kan een langdurig proces zijn. Helemaal wanneer je niet zeker bent van je zaak bij het schrijven. Tal van keren check je de tekst nog even op spelfouten, grammaticale fouten en dt-fouten. Dat kost natuurlijk zeeën van tijd. Gelukkig is er Grammarly die je hierbij ontzorgt.

Inhoud

Wat is Grammarly?

Grammarly is een tool die jouw Engelse teksten controleert op diverse soorten fouten, maar ook op niet lekker lopende teksten.

Het is een tool die je kunt installeren in je browser en vervolgens doet deze het werk voor je. Ideaal. Daarnaast kun je ook Grammarly op je desktop installeren, of in Word, maar je hebt ook een web tool. Bij Grammarly is het verder vrij simpel, je copy paste de tekst in de tool (en in Chrome gebeurt dit al real-time) en Grammarly scant jouw tekst op incorrecte grammatica, spelfouten, toon, formaliteit en meer.

Functionaliteiten Free

In tegenstelling tot sommige producten – waar de gratis versie een slechte en enorm beperkte versie van zichzelf is – is de gratis versie van Grammarly behoorlijk goed.

Het biedt de basis die je nodig hebt om je schrijfbasis te leggen, met een uitgebreide spelling-, grammatica- en interpunctiecontrole, die krachtiger is dan de gemiddelde spellingcontrole die je bij de meeste tekstverwerkers krijgt.

Wanneer de tool mogelijke fouten vindt, onderstreept de Grammarly deze in het rood. Als u de web interface gebruikt, kun je elk probleem doorlopen door op de secties aan de rechterkant te klikken (grammatica, interpunctie, enz.).

De gratis versie zal de meeste basisfouten in je teksten opvangen, evenals suggesties voor woorden die je misschien had willen gebruiken. Daarnaast helpt Grammarly je bij spelfouten, grammaticale fouten en leestekens.

Je kunt ook je Engelse versie kiezen, afhankelijk van waar uw lezers zijn gevestigd. Bijvoorbeeld Amerikaans Engels, Canadees Engels, Australisch Engels etc.

Grammarly benadrukt ook conventiefouten. Zo wordt ‘color’ gemarkeerd als u in Australisch Engels schrijft. Je kunt in de gratis versie ook zien hoeveel problemen Grammarly Premium in je teksten heeft aangetroffen. Je moet echter wel een Premium account hebben om deze te kunnen inzien.

Functionaliteiten Premium

Als het gaat om onlinegrammaticacontroles, wordt het niet beter dan met Grammarly Premium.

Allereerst krijg je alles van de gratis. Daarnaast volgen diverse extra’s.

Grammarly Premium bevat een veel groter aantal controles met betrekking tot grammatica, interpunctie, zinsopbouw en context. Naast de controles in de gratis versie, kijkt het ook naar:

  • Inconsistenties schrijven
  • Onduidelijke structuur
  • Overmatig gebruik van woorden
  • Ongepaste toon
  • Ongevoelige taal

Echt een tool die jou in teksten stappen laat zetten in de goede richting. Zelf vind ik het een heerlijke tool die – zeker als je niet native Engels bent – correct Engels laat schrijven!

Bekijk hier de premium-versie van Grammarly.

Bekijk alle overige features hier

Prijzen

Grammarly werkt op basis van een abonnementsmodel. Prijzen hieronder zijn maandelijks op basis van een jaarlijkse betaling. Je kunt ook per maand betalen. Per kwartaal is ook mogelijk.

Bereken jouw prijzen

Conclusie

Wil je tijd besparen en goed uit de bus komen op het Engelse vlak, dan is Grammarly echt iets voor jou. Zelfs met de gratis versie kom je al een heel eind. Wil je ook qua toon, gebruik van bepaalde woorden en je taalgebruik betere teksten maken, dan is Grammarly Premium een ideaal middel voor je. Het enige nadeel van Grammarly is dat het nog niet in het Nederlands is. Maar mij is verteld dat ze hiermee bezig zijn :).

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!