mc header

Amazon producten scouten met Jungle Scout. REVIEW.

REVIEW: Amazon producten scouten met Jungle Scout.
Marc
amazon

In plaats van uren te zoeken naar de ideale producten kun je Jungle Scout erop loslaten.

Inhoud

Wat is Jungle Scout?

Junglescout is een Amazon research tool waarmee jij je ideale producten, potentiële winsten, zoekwoorden en concurrenten kunt vinden. Alle gegevens worden vrij duidelijk inzichtelijk gemaakt via de Junglescout-backend. Een ideale tool voor als je snel en zonder eigen onderzoek producten wilt vinden die je kunt verkopen op Amazon.

Functionaliteiten

Voordat Jungle Scout een ding was, moest je nog manueel op zoek naar producten die groot konden gaan worden op Amazon. Je moest je bevinden in de diepste krotten van Amazon om eindelijk dat geschikte product te vinden zonder concurrentie. En dan kom je erachter dat er niemand naar zoekt. Shit.

Dat hoeft dus niet meer met een tool als Jungle Scout. In plaats van uren te zoeken naar de ideale producten kun je Jungle Scout erop loslaten.

En daarnaast moet je ook een manier vinden om snel goede zoekwoorden te vinden, want er zijn werkelijk miljoenen concurrenten op Amazon te vinden! Je moet er dus wel snel bij zijn.

Goed, laten we de verschillende functionaliteiten eens gaan beschrijven, want er zijn best veel.

Opportunity Finder

Deze tool is briljant. Met de Opportunity Finder (later OP) kun jij Jungle Scout producten laten zoeken die bij jou passen & die bijvoorbeeld een bepaald maandelijks zoekvolume hebben. Daarnaast kun je filteren op:

 • Niche Score (Van 1-10)
 • Maandelijkse prijs
 • Zoekvolume per maand
 • Hoeveelheid units verkocht per maand
 • Competitie

Stel, jij bent helemaal into Automotive. Dan kun je binnen de OP klikken op “Automotive”, de filters eventueel invullen en gaan met die banaan. Jungle Scout vindt voor jou dan alle producten in de Automotive. Dat ziet eruit als hieronder.


Vervolgens kun jij op onderzoek uit. Zie je er echt potentie in? Sluit het aan bij jouw wensen?

Product Tracker

Een andere interessante functionaliteit van Jungle Scout is de Product Tracker. Hiermee kun je real-time de historie bekijken van een bepaald (of bepaalde) producten. Stel je bent aan het nadenken over het verkopen van een autostuur. En je denkt dat dit the next big thing is. Dan kun je dus kijken bij concurrenten hoeveel zij in het verleden hebben verkocht én of er een bepaalde trendlijn omhoog is te herkennen. Is dat het geval, dan kan jouw onderbuikgevoel wel eens gelijk hebben.

Product Database

Met de Product Database kun je producten zoeken die echt bij jou passen. Stel je bent op zoek naar een al bestaand product met een rating van 4.5 in de Huis & Tuin sector. Dan kun je deze vinden binnen Jungle Scout haar Product Database. Je kunt ook filteren op verkoopprijs, winst, aantal sales, gewicht, reviews, rating, aantal verkopers en de Listing Quality Score.

Keyword Scout

Met de Keyword Scout kun jij producten matchen met zoekvolume. Stel, je zit eraan te denken om een nieuw product op de markt te brengen. Dan kan het handig zijn om het zoekvolume op desbetreffende producten nader te inspecteren. Daar is de Keyword Scout voor. Handig.

Een ander voordeel van deze tool is dat jij er nu ook achter kan komen op welke zoektermen jij je producten moet gaan focussen. Vul je productteksten aan met zoektermen waarop veel wordt gezocht zodat je gevonden gaat worden op de meest interessante termen.

Rank Tracker

Met de Rank Tracker kun jij concurrenten en jezelf volgen. Zo zie je precies welke invloed jouw wijzigingen (en die van de concurrenten) hebben. Houd nauwlettend in de gaten hoe jij de topposities bestormt en jouw concurrenten passeert. Of niet natuurlijk.

Jungle Scout Extensie

Voordat we verder gaan even wat verwarring weghalen, JungleScout komt in twee vormen die ieder hun eigen prijzen hanteren. Je hebt de websoftware en je hebt een extensie voor Google Chrome. Je kunt het gezamenlijk aanschaffen maar ook los van elkaar. En dat is wel tof, want ieder heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen.

Met de Chrome Extensie kun je rechtstreeks vanuit je browser productonderzoek doen. Zoek bijvoorbeeld een niche op waarvan jij denkt “Hey, daar ligt potentie”. En kijk of dat echt zo is.

Vervolgens zorgt ervoor dat jij informatie krijgt over alle producten binnen deze niche/zoekopdracht. Informatie over o.a.:

 • Merk
 • Prijs
 • Maandelijkse sales
 • Dagelijkse sales
 • Maandelijkse omzet
 • Winstmarge
 • Reviews
 • Ratings
 • Fees
 • Rank (Best Sellers Rank)
 • Productnaam

Met deze indicatoren kun je vervolgens bepalen of jouw product echt zo’n goudmijn is. Een heel handig element en ik beveel de Chrome add-on zeker aan. Qua layout en opties lijkt het heel erg op de Chrome plugin van Helium10.

Prijzen

Je kunt bij Jungle Scout betalen op maandelijkse & jaarlijkse basis. Laatstgenoemde is uiteraard het goedkoopst. Je kunt kiezen uit drie pakketten: Jungle Scout (alleen websoftware), Jungle Extensie (enkel extensie) en daarnaast ook beide tools.

Bereken jouw prijzen

Conclusie

Jungle Scout is een goede tool. Voor +- 50 dollar per maand ben jij volledig ontzorgd van een uitgebreide zoektocht naar dat ene product. Sterker nog, je wint tijd en vind veel meer producten in dezelfde tijd! Toch is er wel een kleine foutmarge te ontdekken in bijvoorbeeld de Opportunity Finder. Niet ieder product komt exact overeen met waar je naar op zoek gaat. Echter, wanneer je het vergelijkt met andere tools als Helium 10, Viral Launch en Scope, bevat Jungle Scout wel de laagste foutmarge van deze allemaal.

Mijn tip: probeer het gewoon. Je kunt t/m 14 dagen na aankoop je geld terugkrijgen als het je niet bevalt. Ik vond in de eerste week na gebruik al zo’n 10 potentiele goudmijntjes. Dat kan overigens veel hoger zijn maar ik ben zeer kritisch J.

Happy scouting.

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!