mc header

Landingspagina’s maken met Leadpages. REVIEW.

REVIEW: Leadpages is een online tool waarmee je landingspagina’s en zelfs hele website kunt bouwen.
Marc
leadpages

Als online marketeer loop je waarschijnlijk net als ik vaak tegen het probleem aan dat je hulp nodig hebt van developers. En dat gaat over het algemeen niet zo snel. Stel je hebt een nieuwe landingspagina nodig op een website van je bedrijf of klant, dan kan het zo weer een week á twee weken duren voordat alles eenmaal juist is doorgevoerd. Vaak is het ook nog net niet zoals je het voor je zag. Frustratie alom, daar is gelukkig een oplossing voor: Leadpages. Leadpages is een landingspaginabouwer waarmee je vrij eenvoudig een goed converterende website in elkaar kunt zetten. Enthousiast? Lees hieronder meer.

Inhoud

Wat is Leadpages?

Leadpages is een online tool waarmee je landingspagina’s en zelfs hele website kunt bouwen. Het is gebruiksvriendelijk en vrij eenvoudig in gebruik. Leadpages heeft van tevoren al enkele templates voor je klaar staan die je onmiddellijk kunt gebruiken voor het opzetten van een landingspagina voor jou of je klant.

Met Leadpages kun je ook opt-ins maken, of converterende layovers. Het is vrij uitgebreid, laten we het hieronder verder bespreken.

Functionaliteiten

De functionaliteiten zijn vrij divers, we splitsen ze voor het gemak even op.

Websites

Allereerst kun je met Leadpages websites bouwen zoals je nooit had durven dromen! Oke dat klinkt wat overdreven, maar het gaat je zeker tijd en frustratie besparen. Binnen Leadpages kun je simpelweg een template kiezen. Zie de afbeelding hieronder. De keuze is reuze.

leadpages review templates

Binnen Leadpages heb je een handige drag & drop editor waarmee je kunt slepen tot je een ons weegt. Tof. Je bent eigenlijk in staat om alle elementen zelf in te richten zoals jij het voor je ziet. Vergroot de header (Hero in Leadpages), voeg een rij toe, voeg tekst toe of een converterende button. Ook Footers kunnen per pagina verschillen, wellicht handig voor je interne SEO. Daarnaast is mij opgevallen dat de websites van Leadpages vrij snel zijn in de PageSpeed Check van Google. Bijna altijd komen de scores zonder enige optimalisatie al boven de 80 uit.

Ook de breedte, lettertype kun je veranderen alsmede custom CSS toepassen. Favicons, achtergronden en leuke widgets kun je ook zo toepassen. Er zijn vrij veel widgets, zoals afbeeldingen, Contact Forms, Progress Bars, Social Like widgets, Calendar, HTML, Checkout modules en Video implementaties.

Landingspagina’s

Je kunt er ook voor kiezen om enkel een landingspagina aan te maken. Ideaal voor als je bijvoorbeeld al een website hebt staan die goed functioneert, maar wanneer je lang moet wachten op een developer of gewoon de touwtjes in eigen handen wilt nemen.

De Landing Page sectie van Leadpages is vrij handig hiervoor. Wanneer je op Landing Pages klikt in de back-end krijg je een Wizard die jou meteen al gaat voorzien van een handige template voor een landingspagina.

Na het gebruiken van de Wizard krijg je eenzelfde soort omgeving als bij het maken van een gehele website, alleen nu doe je het voor een enkele pagina. Jouw gekozen template staat al klaar en je hoeft nog maar een paar wijzigingen te doen om het naar eigen smaak in te richten. Ook hier kun je weer voor de widgets kiezen die we in het vorige hoofdstuk hebben besproken.

Pop-up forms

Een ander element van Leadpages, haar Pop-up Forms. Zeer converterend gebleken bij de keren dat ik het toepaste. Je kunt bijvoorbeeld op je landingspagina’s of websites een pop-up form tonen. Zoals wanneer iemand dreigt de website te verlaten. Binnen WordPress en Magento vrij lastig te creëren maar binnen Leadpages een fluitje van een cent. Het is ook mogelijk om inschrijvingen meteen te laten landen in je MailChimp lijst. Maar ook Emma, GoToWebinar, ActiveCampaign  en o.a. Drip zijn mogelijk.

Via Zapier gaan de integraties nog veel verder.

Alert Bars

Binnen Leadpages kun je ook Alert Bars instellen, dat zijn de regels tekst die je vaak op websites bovenin ziet met daarin een speciale actie. Hier is ook binnen Leadpages een aparte sectie voor, die je vervolgens ook volledig weer kunt customizen naar eigen wens.

In een notendop: alle functionaliteiten

 • Video-implementaties
 • Templates
 • Social Media
 • SEO plug-in
 • Meerdere domeinen mogelijk
 • Toffe en converterende templates
 • Mobiele responsiveness
 • Heatmaps
 • Gratis subdomeinen
 • Drag & Drop
 • E-mail notificaties
 • Integraties van e-mailservices
 • Snelle webhosting
 • HTML-bewerking
 • A / B-testen
 • Lead capture pop-ups
 • Mobile First templates

Integraties

De integratie mogelijkheden van Leadpages zijn legio. Hieronder een selectie.

Website platforms
WordPress, Wix, Weebly, SquareSpace, Joomla en Drupal zijn eenvoudig te koppelen aan Leadpages en vice versa.

Webinar tools
EverWebinar / Webinar Jam en GoToWebinar.

Social media tools
LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Scheduling tools
Timetrade, Calendly en Acuity.

Verwerking van betalingen
Paypal en Stripe.

Digitale reclame tools
zoals Google Adwords en Facebook Ads.

E-mail marketing
SendReach, MailChimp, Madmimi, iContact, GetResponse, Emma, ​​Drip, Active Campaign & meer.

CRM platforms
Salesforce en InfusionSoft & anderen.

Automatisering tools
Hubspot.

Analyse tools
Google Tag Manager (beperkt) en Google Analytics. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat het via Tag Manager vrij lastig te koppelen is en dat het niet helemaal ideaal hiermee samenwerkt.

Bekijk alle overige features hier

Support

Ik heb drie keer contact gehad met de support van Leadpages en het viel mij op dat ze heel behulpzaam zijn. Telkens kreeg ik een video-uitleg toegestuurd met daarin hoe ik mijn probleem kon gaan oplossen. Een stap-voor-stap uitleg hoe ik (in dit geval) Tag Manager toe kon voegen aan de website. Helaas was er op dat moment nog geen concrete oplossing voor mijn probleem maar ze deden wel hun best om mij zo goed mogelijk te helpen.

Prijzen

Leadpages werkt op basis van een abonnementsmodel. Prijzen hieronder zijn maandelijks op basis van een jaarbetaling. Je kunt ook per maand betalen.

Bereken jouw prijzen

Conclusie

Leadpages is een krachtige tool waarmee je heel simpel een website, landingspagina of pop-up form kunt instellen. Een groot voordeel is dat het zo makkelijk en snel is, een leek zou er ook goed mee overweg kunnen. Het bespaart daarnaast veel tijd ten opzichte van het inschakelen van een developer. Plus je kunt het natuurlijk gewoon lekker zelf doen en goed converterend maken.

Een nadeel van Leadpages is dat de integratie met Google Tag Manager niet vlekkeloos verloopt.

Daarnaast is Leadpages vrij prijzig, maar dat vind ik het wel waard als je kijkt naar hoeveel tijd het bespaart. Ik ben groot fan van tools die tijd besparen en daarom ook van Leadpages. Top tool

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!