mc header

LinkPizza, wat kun je ermee en is het aan te raden? REVIEW.

REVIEW: LinkPizza, wat kun je ermee en is het aan te raden?
Marc
linkpizza

Oeh LinkPizza. Dat klinkt smakelijk.

Inhoud

Wat is LinkPizza?

Oeh LinkPizza. Dat klinkt smakelijk. Het is echter geen bestelservice, maar het is een tool of website waarmee je eenvoudig artikelen kunt laten schrijven over jouw dienst of product. En je krijgt er dan ook meteen een linkje bij in dit artikel. Ideaal voor linkbuilding dus!

Aan de andere kant kun je je er ook aanmelden als influencer of website zijnde. Je kunt dan een mooi zakcentje bijverdienen door artikelen te schrijven over producten of diensten van adverteerders. Verder is LinkPizza een tool van Nederlandse makelij. Vaak toch wel tof als je ziet dat een Nederlands bedrijf iets leuks uit de grond stampt.

Functionaliteiten

LinkPizza heeft eigenlijk twee ‘kanten’ die je kunt kiezen. Je hebt de adverteerderskant en je hebt de influencerkant. Bij eerstgenoemde kun je artikelen laten schrijven over je product, dienst, of bijvoorbeeld een link plaatsen naar je website.

De influencerkant is het tegenovergestelde. Jij bent degene die artikelen gaat schrijven, een link gaat plaatsen of een product gaat reviewen.

Inschrijven kan overigens hier als publisher (de benaming van influencer).
Voor adverteerders kun je je hier inschrijven.

Adverteerders

Goed, je kunt je dus aanmelden als adverteerder op LinkPizza. Het voordeel hiervan is dat je zelf bepaalt welke websites en hoe zij over je gaan schrijven. Allereerst kun je in de back-end omgeving van LinkPizza zelf selecteren welke websites over jou mogen gaan schrijven.

Je kunt filteren op verschillende categorieën. Om je een idee te geven, hieronder een screenshot van de back-end.

linkpizza review

Je ziet hierboven enkele kanalen die zich hebben aangemeld en rechts daarvan de filters. Je kunt dus gewoon filteren op Reizen, Maatschappij, Nieuws, Gezondheid & Fitness en nog veel meer. Per categorie heb je honderden aangesloten websites.  

Je kunt ook filteren op bereik. Dus stel je hebt een product die echter door de massa gezien moet worden, kun je ook daarop filteren. Idem voor geslacht, gemiddelde leeftijd bezoekers e.d. Oh ja, voor de SEO-guru’s, je kunt ook op DA (Domain Authority) filteren!

Nadat je je favoriete websites hebt gevonden (die je overigens eenvoudig kunt aanvinken, je kunt er dus meerdere tegelijkertijd selecteren) kun je een briefing sturen naar de geselecteerde websites. Hierin kun je een deadline, schrijfwijze, link, anker en nog veel meer plaatsen. Daarnaast kun je kiezen voor een tijdelijke of een definitieve plaatsing en op welke pagina je wil komen te staan.

Influencers krijgen vervolgens de kans om met jou te onderhandelen over prijs, want jij hebt bij je briefing ook een prijs aangegeven. Het enige dat influencers/websites doen is je een indicatie geven van wat het ongeveer gaat kosten. Aan jou de keuze om hieraan te voldoen of te gaan voor een onderhandeling. Mijn ervaring is dat de influencers wel wat kunnen zakken qua prijs.

linkpizza back end preview

Na de onderhandeling gaat de influencer/website aan de slag. Bij oplevering krijg je netjes een notificatie in je mailbox of in de back-end van LinkPizza. Hier kun je nog feedback geven en/of het artikel goedkeuren. En dan staat het. Aanmelden kan overigens hier.

Nog een andere leuke optie, mocht je zelf niet op zoek willen gaan naar geschikte adverteerders, kun je er ook voor kiezen om jouw briefing openbaar te maken. In dat geval gaan influencers en websites zelf bij jou een ‘sollicitatie’ doen en kun je simpel ja of nee hierop zeggen.

Influencers / Websites

Je kunt je dus ook aanmelden voor de andere kant. In dat geval zal jij degene zijn die gaat posten, reviewen of een linkje gaat plaatsen. Zo kun je een leuk zakcentje bijverdienen via het platform van LinkPizza.

Je kunt ook zelf adverteerders gaan benaderen. Wat ook vrij uniek is. Zo ben je dus ook zelf verantwoordelijk voor hetgeen je verdient. Want eigenlijk is the sky the limit.

Binnen het Influencergedeelte kun je zelf dus kiezen welke opdrachten je aanneemt, voor welk onderwerp en welke vergoeding. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld op basis van een vast bedrag te gaan werken, maar ook een barter of een barter plus geldbedrag is mogelijk. Zie de screenshot hieronder.

linkpizza influencers

Oh ja, je kunt ook je Instagram of Youtube-kanaal aanbieden als kanaal. Dus met videocontent en fotocontent kun je ook gewoon geld verdienen!

Extra: Affiliate netwerk

Mocht je een beetje bekend zijn in de affiliate wereld, dan is LinkPizza ook een leuke. Met LinkPizza kun je geautomatiseerd links op je website om laten zetten naar affiliate links. Dit kun je doen via hun WordPress-plugin, maar ook via een script dat zij in hun back-end aanbieden. Zo kun je dus geautomatiseerd geld verdienen met het reviewen van bijvoorbeeld producten op Bol.com, Zalando, de Bijenkorf, de ASOS en nog veel meer. Nog een extra voordeel om gebruik te maken hiervan. Aanmelden voor dit gedeelte kan hier.

Prijzen

LinkPizza werkt op basis van een abonnementsmodel voor adverteerders. Voor influencers/websites is het gratis.

Bereken jouw prijzen

Conclusie

LinkPizza is allereerst voor adverteerders een eenvoudig en overzichtelijke tool waarmee je heel simpel links en artikelen kunt vergaren voor jouw dienst of product. Zeker ook voor online marketingbureau’s, die aan SEO, affiliate marketing of linkbuilding doen, is het heel interessant. Maar ook voor PR-bureau’s zijn de mogelijkheden groot. Binnen een kwartier heb je een briefing + influencers klaarstaan voor jouw product of dienst. Dat is toch ideaal? Ik ben in ieder geval heel erg te spreken over de adverteerderskant van LinkPizza. PS: verwerk het in je eigen verdienmodel en ook aan deze kant kun je geld verdienen als je wilt.

Ook de Influencerkant is interessant. Zelf heb ik bijvoorbeeld enkele websites in het verleden gemaakt die best hoog zijn aangeschreven door Google. Deze heb ik aangemeld bij LinkPizza en nu verdien ik wat leuke centen bij door artikelen te schrijven voor adverteerders. Dat levert toch zo enkele honderden euro’s per maand op. Lekker toch?

Voor beide kanten kun je dus
Aanmelden als adverteerder kan hier.
Aanmelden als influencer/website kan hier.

Veel plezier met LinkPizza!

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!