mc header

Snel en simpel boekhouden met Moneybird

REVIEW: Moneybird is simpel, overzichtelijk en ziet er goed uit.
Marc
moneybird

Bij een goed bedrijf hoort een goede boekhouding. Wanneer je je favoriete marketing tools aanschaft is het goed om dit op een centrale plek bij te houden, maar welke tool gebruik je hiervoor? In dit artikel een van de vele boekhoudpakketten die er zijn: Moneybird. Is het goed, does it stand out of the crowd? We bespreken het hier.

Inhoud

Wat is Moneybird?

Moneybird is een boekhoudprogramma waarmee je inkoopfacturen, verkoopfacturen en banktransacties kunt bijhouden. Daarnaast kun je er ook je uren bijhouden en al je zakelijke contacten opslaan. Vrij compleet dus. Het is gestart in 2008 door drie ondernemers en sindsdien uitgegroeid tot een grote naam in het boekhoudwereldje.

Functionaliteiten

Moneybird bestaat uit diverse functionaliteiten. Hieronder per kopje uitgelicht wat elke functionaliteit is en wat ik ervan vind.

Facturen verzenden

Allereerst kun je met Moneybird facturen verzenden. Je uploadt je eigen huisstijl, importeert contacten en klaar ben je. Je kunt je facturen geautomatiseerd verzenden, BTW wordt automatisch toegevoegd. Handig! Je kunt ook uiterste betaaldata laten toevoegen en zelfs de facturen koppelen aan je bank. Wanneer dan blijkt dat het is betaald, wordt deze automatisch ingevuld als daadwerkelijk betaald zijnde.

Het inrichten van de facturen is vrij eenvoudig. Voordat ik Moneybird tegen het lijf liep zat ik bij E-Boekhouden. Nou, dat is wel behoorlijk gedateerd in vergelijking met Moneybird kwam ik achter. Ik heb meteen alles overgezet.

Ook kun je interessante statistieken inzien omtrent je omzet, winst e.d. Leuk!

Inkomende facturen

Een functionaliteit waar ik eigenlijk (te) laat mee ben begonnen. Je kunt je inkomende facturen sturen naar Moneybird en deze scant ze meteen bijna foutloos en zet ze in je systeem. Hierdoor hoef je in principe niemand meer op de administratie te zetten. Ideaal! Je bespaart hiermee zoveel tijd.

In de meeste gevallen dien je ze enkel nog even te categoriseren. Meteen betalen kan trouwens ook. Je kunt binnen Moneybird een koppeling maken met je bank. Ik vergat zelf nog wel eens betalingen, dat is met Moneybird verleden tijd. Tenzij je ze vergeet door te sturen natuurlijk ;).

Offertes

Het is ook mogelijk om offertes aan te maken binnen Moneybird. Zelf gebruik ik deze functionaliteit niet, maar ik kan me voorstellen dat het handig is als het niet zo belangrijk is dat het een vrij algemeen ogende offerte is. Zelf bouw ik ze in InDesign, maar de layout van Moneybird is prima. Dit werkt in basis hetzelfde als een factuur aanmaken.

Bank

Zodra je je bankrekening hebt gekoppeld aan Moneybird is het ook mogelijk om alle banktransacties terug te zien in Moneybird. Handig, want in het verleden vergat ik nog wel eens bonnetjes toe te voegen o.i.d. Zodra je een betaling hebt binnengekregen kan Moneybird deze voor jou koppelen aan een verzonden factuur en het noteren als betaald zijnde.

Uren

Time tracking is ook mogelijk binnen Moneybird. Zelf gebruik ik hiervoor Timeular, maar Moneybird haar functionaliteiten zijn ook prima m.b.t. time tracking. Je geeft je starttijd op, klikt op “Start timer” en de tijd loopt. Een vrij basis, maar leuke functionaliteit om erbij te hebben.

Bekijk alle overige features hier

Support

De support van Moneybird is goed. Ze reageren snel (en in het Nederlands). Ik heb zelf een keer de vraag gesteld of E-boekhouden ook automatisch overgezet kan worden naar Moneybird. Dat kon helaas niet. Maar het antwoord was snel en duidelijk. Dus tot dusver prima support.

Prijzen

Moneybird werkt op basis van een abonnementsmodel. Het enige verschil in de pakketten zit hem in het aantal banktransacties per maand. Overigens heeft Moneybird ook een gratis variant. Hiermee kun je 3 facturen per maand verzenden.

Bereken jouw prijzen

Conclusie

Moneybird is op boekhoudgebied echt een aanrader. Ik zou het aanbevelen aan iedereen die struggles heeft met zijn of haar boekhouding. Het is simpel, overzichtelijk en ziet er ook goed uit. Het heeft mij al vele uren bespaard en zal dat in de toekomst nog meer doen. Zelfs BTW-aangiftes kunnen geautomatiseerd. Love it. Je kunt Moneybird hier gratis testen.

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!