mc header

Rankings volgen met Pro Rank Tracker

REVIEW: Pro Rank Tracker is een handige tool voor als je alleen rankings wil tracken en verder geen andere poespas wilt.
Marc
pro rank tracker

In de begindagen van mijn carriere kwam ik ooit de tool tegen die ik hier ga reviewen: Pro Rank Tracker. Ik was destijds op zoek naar een tool waarmee ik vrij eenvoudig en goedkoop mijn posities bij kon houden. En een tool die daarnaast ook de rankings op wekelijkse basis doorstuurde per mail. Nou, dat doet Pro Rank Tracker. Dus ik ben vrij content met deze tool! Ziehier de review.

Inhoud

Wat is Pro Rank Tracker?

Pro Rank Tracker is een tool waarmee je eenvoudig je posities kunt bijhouden in de diverse zoekmachines, Google, Bing, Yahoo, Yandex en meer. In de back-end kun je je zoekwoorden opgeven en vervolgens doet PRT het werk voor je. Binnen PRT kun je ook locaties opgeven waar je de ranking van wilt zien, alsmede een analyse van zoekvolume en meer. Laten we Pro Rank Tracker – ookwel PRT) nader bespreken.

Functionaliteiten

Rank Tracking

Allereerst waar ik hem in het verleden voor ging gebruiken: Rank Tracking. Bij Pro Rank Tracker kun je gebaseerd op je subscriptie vele zoekwoorden om te laten volgen door PRT. Je kunt hierbij kiezen voor Mobiele Tracking, Lokale Tracking, maar ook op een locatie.

De zoektermen die je hier invoert, kun je vervolgens op diverse zoekmachines tracken. Zo kun je je resultaten volgen binnen Google, Amazon, Youtube, Bing, Yahoo. Zelfs Yandex is mogelijk. Laatstgenoemde heb ik nog niet veel eerder een tool voor gezien die dit als extra feature kon.

Na het invoeren van je zoektermen en targetting, kun je in de sectie URL View vrij overzichtelijk de rankings zien van jouw zoektermen. Noot: PRT heeft wel enkele minuten nodig om je rankings te updaten.

Reports

Een ander toffe feature van Pro Rank Tracker. Je kunt ook geautomatiseerd rapportages maken. Binnen de “Reports”-sectie van PRT kun je zelf aangeven welke data je erin wilt. Het lijkt wel een beetje op de feature van SEMRush, maar dan iets simplistischer. Een vrij nette feature.

Er zijn al enkele reports voor je klaargezet. Zo kun je vrij snel een rapportage laten maken van alle rankings t.o.v. gisteren, een maand geleden of zelfs een jaar geleden. Maar je kunt ook grafieken toevoegen met daarin de stijgingen en dalingen van de zoekwoorden. Ook kun je vergelijkingen laten doen tussen URL’s en kun je een breakdown doen per zoekmachine op bepaalde zoekwoorden. Dit alles kun je vervolgens ook weer automatiseren!

Bekijk alle overige features hier

Support

Ik heb meerdere keren contact gehad met de support van Pro Rank Tracker en ze zijn vrij snel. Ze zijn gesitueerd in Israel en dus in vrijwel dezelfde tijdszone. Daarnaast reageren ze ook in het weekend wat ook fijn is!

Prijzen

Pro Rank Tracker werkt op basis van een abonnementsmodel. Prijzen hieronder zijn maandelijks. Je kunt ook per jaar betalen. Hieronder de drie goedkoopste opties. Op de website van PRT zelf kun je in principe je hele abonnement samenstellen.

Bereken jouw prijzen

Conclusie

Pro Rank Tracker is een handige tool voor als je alleen rankings wil tracken en verder geen andere poespas wilt. Wanneer SEMRush te uitgebreid (en duur) voor je is, kun je als alternatief prima voor Pro Rank Tracker kiezen. Het is betaalbaar, eenvoudig en je kunt er ook nog eens geautomatiseerde rapportages mee maken!

Ontdek Hoe Jij Meer Gedaan Krijgt. Ontvang De Teaser Van Mijn Boek Nu >> Klik!