Wat is Bannersnack?
Allereerst kun je met Bannersnack dus zelf je eigen banners maken zonder externe vormgever in te hoeven schakelen. Je kunt werken met vele presets en jouw banner zo animeren als je zelf wilt. Heb je net als ik geen kennis of gevoel bij wanneer een banner er mooi uit ziet of niet, dan kun je ook gewoon een al geanimeerde banner van Bannersnack gebruiken. Weet je dat ’t goed zit. Goed, laten we de functionaliteiten gedetailleerd behandelen.
Functionaliteiten
Bannersnack heeft meerdere functionaliteiten waarmee je toffe banners kunt maken. Hieronder een breakdown per functionaliteit.
Zelf banners maken
Met Bannersnack kun je allereerst zelf je eigen statische banners maken. En dat gaat vrij ver. Je kunt kiezen voor hoeveel formaten je wilt. Wat vrij handig is aan Bannersnack is dat de formaten voor Google Ads, Instagram, Facebook e.d. al zijn gedefinieerd. Het gebeurde mij in het verleden vrij vaak dat ik deze handmatig nog op moest zoeken. Ook verleden tijd dus met deze tool.

Wanneer je je formaten hebt gekozen krijg je een wit vlak waarin je je banner kunt maken. Het werkt eigenlijk vrij simpel. Je kunt achtergronden toevoegen en deze o.a. voorzien van opacity, textures, gradients, afbeeldingen etc. Maar je kunt ook tekst toevoegen en deze voorzien van je favoriete lettertype, elementen als vierkanten, buttons en nog veel meer.
Een ander leuke USP van Bannersnack, is het toevoegen van animatie. Geef je banner net even iets meer esthetiek met toffe animaties. Deze zijn al voor je gedefinieerd maar kun je ook vrij eenvoudig zelf toevoegen. Wanneer je dit zelf wil doen is er een handige Timeline die je aan kunt klikken. Hier kun je elementen bijvoorbeeld vertonen vanaf 4 seconden, een “fade-in” creëren, rotaties en nog veel meer.
Maar dat brengt ons ook meteen bij het volgende, want het wordt nog toffer dan dat. Je kunt ook presets voor animaties selecteren. Hierbij heb je wel een ietwat beperkte keus, ongeveer 11 verschillende animaties. Toch zijn dit wel de meest voorkomende animaties die je zou willen gebruiken. Vrij simpel, niet te schreeuwerig en gewoon mooi.

Templates
Naast dat je zelf aan de slag gaat, kun je van nog meer presets gebruiken. Sterker nog, de hele banner kan al voor je gemaakt zijn. Bannersnack heeft honderden kant-en-klare banner templates klaar staan. Makkelijk voor mensen zoals ik die dus geen verstand hebben van esthetiek. De keuze is dus reuze en ze hebben de banners zelfs al gerangschikt op categorie.
Het enige dat je hierbij nog hoeft te doen is het veranderen van tekst, afbeeldingen en wellicht de animatie. Ik zelf beschouw deze kant-en-klare templates vaak als een inspiratiebron om mijn eigen banners te creëren.

Nadat je een template hebt geselecteerd werkt het hetzelfde als bij creatie van je eigen banners. Je bent alleen al wat stappen verder en alles is al ingevuld. Je kunt dit echter gewoon allemaal aanpassen naar eigen smaak.
Oh ja, je kunt ook starten met al geanimeerde banners. Ook heel tof. Dan start je met een banner als hieronder!
PSD-Editor
Een vrij nieuwe functionaliteit van Bannersnack is de PSD Editor. Je kunt met deze functionaliteit PSD’s uploaden naar Bannersnack en vanuit hier deze animeren! Voor mij was het vroeger wel een pain in the ass als je naderhand erachter kwam dat een vormgever een PSD had aangeleverd en je bepaalde elementen er toch wat anders uit wou laten zien. Dat kan dus met deze PSD Editor van Bannersnack. Wat Bannersnack met deze Editor eigenlijk doet is dat het de verschillende Layers als aparte Layer importeert in Bannersnack. Zo kun je dus ook per Layer animaties toevoegen en heb je geen Google Webdesigner of wat dan ook nodig.
De banner hieronder was enkel PSD en het kostte mij werkelijk 10 seconden om deze animatie hieraan toe te voegen en het eigenlijk vrij cool eruit te laten zien. Deze keer even achter een preview link. Anders vindt Google mij niet zo lief. En dan zie je tevens even de preview omgeving die jij kunt tonen aan je klanten -> https://share.bannersnack.com/b7k9aujub/
Bestandstypes
De banners die je in Bannersnack maakt zijn meteen geschikt voor Google Ads, Instagram, Snapchat, Tiktok, Youtube, Facebook en nog veel meer andere platformen. Het mooie is dat je ook meteen je banners kunt exporteren naar .PNG, .JPG, .HTML5, .AMP en alle andere extensies die je maar kunt wensen.
Service / Helpdesk
Het is een aantal keren voorgekomen dat ik tegen een bepaald probleem aanliep. Denk aan een banner die niet wou opslaan als .HTML5, of een foutmelding binnen Google Ads zelf. De helpdesk was er eigenlijk vrij snel bij (lees binnen een paar minuten).
Prijzen / Pakketten
Brengt ons bij de prijzen van Bannersnack. Eigenlijk is deze tool echt veel te goedkoop m.i. Zelfs voor een beginnende marketeer. De prijzen varieren van gratis (gelimiteerde functionaliteiten) tot 36 dollar per maand. Hieronder een breakdown per individuele plan.
